Workshopreeks : Groeien in verbinding!

Deze workshopreeks wordt gegeven in samenwerking met Les Verhamme van Twinlessence en Salon Envie.
Met deze workshopsreeks willen we mensen aanzetten om dichterbij hun kern te komen.
 
In de workshopreeks zal de focus liggen op onszelf in interactie met onze omgeving.
Hoe beleven we de dynamiek met onze omgeving en hoe gedragen we ons ten opzichte van de mensen die we liefhebben (voor wie de liefde wel eens ver weg kan zijn als ze ons triggeren 😉)
Welke emoties houden ons tegen om een liefdevolle verbinding te ervaren met de buitenwereld? We ervaren de kracht van openheid met als resultaat dat gevoelens van eenzaamheid en afgescheidenheid plaats maken voor gevoelens van verbondenheid.
De workshops zijn zeer interactief. Naast theoretische kadering krijg je telkens een palet aan oefeningen die al jouw zintuigen prikkelen. Van creatieve oefeningen, NLP en lichaamsgerichte oefeningen tot relaxatie en meditatie…
Door deze bijzondere aanpak krijgen we naast inzicht ook de daadwerkelijke ervaring van verandering.
De workshops worden georganiseerd vanuit een veilige en warme sfeer en dit in de mooie hernieuwde ruimte van Salon En-Vie.

 

Workshop 4 : De zin en onzin van gedachten
 
 
 
 
 
 
 
 
Wist je dat er dagelijks 40.000 tot 60.000 gedachten passeren in ons hoofd? En wist je dat 98% van die gedachten identiek zijn als die van de dag ervoor?
Dankzij onze gedachten kunnen we alle prikkels die op ons afkomen categoriseren, ordenen en verbanden leggen met eerdere situaties. Ze zijn levensnoodzakelijk om niet gek te worden 😉.
 
Maar er is ook een keerzijde. Ze zijn namelijk verantwoordelijk voor onze perceptie van de werkelijkheid en bepalen hoe we ons voelen en gedragen in alle situaties waarin we ons bevinden. Doorheen alle opgebouwde levenservaring zijn onze gedachten er voornamelijk op gericht om ons te beschermen tegen een nieuwe ervaring van pijn, verdriet, angst, afwijzing en andere ‘lastige’ gewaarwordingen. Hierdoor kunnen we ons nog moeilijk kwetsbaar opstellen voor wat er is, ervaren we niet meer spontaan de schoonheid van het leven in kleine en grote dingen en is er meer angst voor dan vertrouwen in wat onze toekomst brengt.
Willen we dus met meer openheid, vertrouwen en liefde in contact gaan met de anderen en de buitenwereld, dan begint alles met onze gedachten erover.
 
Aan het einde van de workshop zal je:
 • Je bewuster zijn van de continue stroom van gedachten in ons hoofd
 • Begrijpen hoe we allen vaak ten onrechte die gedachten over de realiteit voor “waar” aannemen en van daaruit reageren erop
 • Inzicht hebben in hoe die vastgeroeste overtuigingen ons beperken om ons open te stellen voor de kracht, de schoonheid en de intensiteit van een pure verbondenheid met onszelf, de ander en het leven rond ons
 • Tools aangereikt krijgen om die beperkende gedachten om te buigen tot versterkende gedachten die ruimte maken voor nieuwe ervaringen
 
Praktische gegevens : klik via deze link naar agenda

 

 

 
Workshop 5: Spelen met emoties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In een maatschappij die vooral gericht is op ons denken, hebben we geleerd om emoties te onderdrukken en meer aandacht te geven aan wat we denken dan aan wat we werkelijk voelen. Daarnaast zijn we erop getraind om bij voorkeur uiting te geven aan aangename emoties, maar wat schuilt er wel niet onder deze facade ?
Nochtans, wanneer we toelaten wat we voelen, komt er ruimte voor lichtheid en blijheid en daar worden we allemaal beter van!
In deze workshop gaan we spelen met onze emoties en leren we er op die manier beter mee om te gaan.
Je zal inzicht krijgen in welke soorten emoties er allemaal zijn, waar je ze kunt voelen in je lichaam en hoe je er uitdrukking kan aan geven.
Op het einde van de workshop zal je :
 • Het verschil leren kennen tussen pijnlijke en opluchtende emoties
 • Jezelf niet langer als slachtoffer zien van bepaalde emoties, of bepaalde omstandigheden
 • Jouw unieke strategie ontdekken : ‘fight, flight, freeze’ en hoe je hier anders mee kunt leren omgaan
 • Beseffen dat je zelf meer in de hand hebt dan je denkt
 • De kracht van kwetsbaarheid ontdekken
 • Een koffertje met concrete tips en tools meenemen naar huis om thuis aan de slag te gaan met jouw emoties

Praktische gegevens : klik via deze link naar agenda

 

 
Workshop 6: De brug … tussen jou en mij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mensen hebben mensen nodig, mensen hebben begrip en een gevoel van verbondenheid nodig om gelukkig te zijn! Het is eigen aan onze natuur.
Erbij horen zonder je anders te voelen is een basisbehoefte. Toch blijkt het een heel uitdagend ‘onderwerp’ in het leven te zijn: we voelen ons vaak niet begrepen, niet gezien in wie we zijn of we kunnen soms weinig begrip opbrengen voor de ander…
Resultaat : we sluiten ons af en voelen ons afgescheiden.
In deze workshop zal je inzicht krijgen in het mechanisme dat hierachter schuilt en zal je leren hoe je jezelf kunt openen voor meer verbondenheid in je leven, met jezelf en de ander.
 
Op het einde van de workshop zal je:
 • Leren dat je authentieke zelf zijn de ‘enige’ manier is om meer verbondenheid te ervaren.
 • Ontdekken welke (vaak onbewuste) strategieën jij hebt ontwikkeld die je uit verbinding doen gaan en hier anders mee leren omgaan
 • Handvaten aangereikt krijgen om meer te leven vanuit jouw hart
 • Groeien in verbindende communicatie
 • Door een liefdevollere bril kijken naar jezelf en jouw omgeving
Praktische gegevens : klik via deze link naar agenda