• Lesly Vancoillie

Leve de stilte!Vorige week ging ik voor een weekje naar Spanje met mijn mama. De laatste jaren, als ik op reis ga, kies ik er bewust voor om in natuurrijke rustige omgevingen te vertoeven. Omdat ik het zag zitten om met mijn ma op reis te gaan, stemde ik in met een all-in formule. Hoe leuk het ook was, toch voelde ik dat ik als gevoelige vrouw af en toe nood had om me terug te trekken op mezelf en mijn energie terug in balans te brengen.

Zo ben ik op zoek gegaan naar een plekje waar ik me kon opladen, een plekje waar ik de stilte kon voelen rondom mij en in mezelf.


Op een afgescheiden deel van het hotel op de bovenste verdieping was er een prachtig dakterras waar geen kat te bespeuren was. Er heerste een stilte van je welste en een uitzicht om U tegen te zeggen. En zo maakte ik mezelf dit plekje eigen!
Sinds mijn burn-out is het nooit meer hetzelfde voor me! Maar ook doordat ik heel gevoelig ben, heb ik regelmatig tijd nodig op mezelf. Tijd nodig om me te ontdoen van het teveel aan prikkels, tijd om te voelen wat van mezelf is en wat van een ander. Tijd om enkel de stilte van mijn ademhaling te horen...


Als extravert en sociaal persoon ging ik vroeger compleet voorbij aan deze grenzen van mijn lichaam, met als gevolg dat ik vaak piekerde, over-emotioneel reageerde en doodmoe was, maar sinds mijn burn-out heb ik geleerd om beter te luisteren.


Hier op reis werd ik weer even uitgedaagd om mijn grenzen te respecteren! In een all-in eet je net iets minder gezond, is er meer lawaai en drukte en dus moest ik gewoon zorgen voor een mooi evenwicht.

Omdat ik ook hou van het 'bruisende' in het leven is het niet altijd evident het onderscheid te maken tussen 'waar heb ik nu zin in?' en 'wat kan mijn lichaam nu aan?'.

Een feit is wel dat de natuur, rust en stilte me terugbrengen naar mijn essentie en me helpen om negatieve emoties en gedachten te relativeren.

Ook om antwoorden te krijgen op belangrijke vragen zoals 'wat voel ik?' 'wat wil ik?' 'waar verlang ik naar?' is de stilte mijn beste bondgenoot!


Gelukkig is dit intussen een natuurlijke reflex geworden voor mij en kon ik dankzij het respecteren van mijn grenzen terug de stilte horen in mezelf en des te meer genieten van onze reis in al zijn aspecten. :-)


Heb jij ook van die momenten waarbij je voelt dat je overprikkeld wordt? Momenten waar je moeite hebt om de juiste keuze's te maken? Momenten waarbij je nood hebt aan stilte en rust?

Wat doe je dan? Wat helpt jou?

Laat het me weten!

Door gewoon in te loggen kan je jou reactie nalaten.

Ik lees graag jouw reactie!


liefs

Lesly0 keer bekeken