• Lesly Vancoillie

SOS plan B!
De start van mijn back to basic reis naar Frankrijk zag er veelbelovend uit! Ik had er veel zin in en verlangde naar het avontuur en de inzichten die het mij zou opleveren. Echter, er kwam een kink in de kabel, na 1 dag stond ik terug in België. Niet mijn vrije keuze, maar ik had wel de keuze hoe ik met deze ‘tegenslag’ zou omgaan.


Alles gebeurt met een reden:

Wat er juist gebeurt is, is niet zo belangrijk, hoe ik ermee omgegaan ben wel!

Vaak als we iets meemaken zien we alleen maar ons eigen drama en voelen we ons slachtoffer van wat ons overkomt. We houden veel te lang vast aan emoties waardoor we blijven ronddraaien in kringetjes…


Ik geloof dat alles met een reden gebeurt. We zijn hier allemaal met een bepaalde bagage, de een al meer dan de ander, en de bedoeling is dat we die bagage wat lichter maken gedurende onze levensreis. Door diverse gebeurtenissen krijgen we de kans om ons rugzakje lichter of zwaarder te maken, de keuze is aan jou!

We maken hem lichter als we als we bereid te kijken naar onszelf, te reflecteren, opgekropte emoties los te laten en onszelf de vraag te stellen : ‘wat kan ik hieruit leren?’ We maken hem zwaarder als we ons slachtoffer voelen van alles wat ons overkomt!

Ik koos ervoor mezelf de vraag te stellen : wat kan ik hieruit leren en me te focussen op een plan B!


Stap 1 oplossingsgericht denken:

Het was voor mij geen optie om thuis te blijven, dus focuste ik mijn energie in oplossingsgericht denken. ‘Wat kon een realistisch plan B zijn?’ ‘Hoe kon ik ervoor zorgen eenmaal terug thuis, dat ik niet in gat zou vallen en tegelijk mijn emoties niet zou onderdrukken?’


Stap 2 help een ander:

Nadat ik mezelf de ruimte gaf om me slecht te voelen en ik mijn tranen had losgelaten, liet ik me omringen door warme vrienden waarmee ik afsprak in de stad.


En net op dat moment, worden we betrokken bij een triestig voorval. Een dronken man met zijn hondje valt te midden de straat en kan niet meer alleen verder. 2 voorbijrijdende wielrenners vragen ons paniekerig om hulp. Op dat moment schiet heel mijn systeem in actie, we helpen de man, met water, met een babbeltje, met het bellen naar de ambulance…


Een uur later zit de man veilig in de ambulance en besef ik dat ik compleet mijn eigen ‘drama’ vergeten ben.


Een ander helpen op momenten dat we onszelf slecht voelen, is altijd een goed idee! Dat verlegt de focus en laat ons inzien dat we lang niet de enige zijn met problemen.

Daarna was ik helemaal klaar voor mijn plan B en dat was opnieuw vertrekken en deze keer alleen naar Normandië!


Er wordt wel eens gezegd dat de mooiste uitzichten komen na de moeilijkste wegen, wel daarmee kan je het ongeveer vergelijken. Deze reis alleen was net wat ik nodig had, ook de kink in de kabel hoorde erbij … Ik heb prachtige dingen meegemaakt die ik in plan A nooit zou hebben ervaren, ik heb nieuwe inzichten opgedaan die me krachtiger maakten, dankzij de kink, het was duidelijk dat dit met een reden was gebeurt!


Mijn conclusie :

Soms moet je jouw windzeilen veranderen van richting om de wind in jouw voordeel te laten werken. Als iets niet goed voelt dan is er altijd een plan B, tenminste als we bereid zijn plan A los te laten en ons te laten meevoeren met het onbekende. Het leven is met vallen en opstaan, maar als we elke keer de kracht vinden om met een open hart en glimlach terug recht te staan, dan zijn we sterker dan elke storm die ons kan overkomen.


En nu aan jou ...

Wanneer heb jij een kink in de kabel ervaren? Hoe kon je toen plan A loslaten en plan B omarmen? Misschien speelt er op dit moment een thema in je leven die je uitnodigt om oplossingsgericht te denken?


In mijn coachingssessies help ik je hier mee verder! Ik leer je hoe je niet langer het slachtoffer hoeft te zijn van je omstandigheden en hoe je de verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven! 


Van harte welkom!

Liefs

Lesly


0 keer bekeken